Trei mistere din jurul ‘Panama Pălărie, pălărie, care niciodată nu iese din moda

moda
Pe moda si stil
3 decembrie 2017
Show all
Pălărie

Pălărie
Am investigat istoria acestui accesoriu care are puterea de a deveni imediat un turist elegant, dar nu ieși din orașul tău.

Misterul de care ai alege-o bine

Celebra pălărie Panama este înconjurat de anumite mistere pe care vom încerca să rezolve în acest articol. Prima dintre acestea implică efectul imediat se produce uzură. Atât modelul de om, ca femeie care pune-l într-un turistică elegant, dar nu ies din orașul tău. Dar să-l purta cu grație și știu că ceea ce ne arata ca în capul este de calitate, este necesar să se recurgă la un curs intensiv pe pălării. Se referă la o ‘Montecristi’ sau un „Bazin” este de a vorbi de locuri pe care, ca o ‘Gramada’, sunt acasa, la țesători, artizani care să păstreze secretul de munca ca pe o comoară în sine să fie considerată din Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității din 2012. Dacă, totuși, acest argument este numărul de rânduri pe inch, va fi judecat procesul: cât de mult mai multe rânduri, mai de calitate și mai puțin pălării, există producători care fac doar patru sau cinci unități pe an. Dacă este să se facă distincția între un „Derby” (ala non-deformabile), Fedora (clasic din anii ‘ 40), o ‘Homburg’ (rigid și formal), Havana (mai tineresc), sau un nivel „Optim” (clasic Panama, care prin aspectul său ar putea fi foarte bine într-un safari în Kenya) este cel mai potrivit ca acest curs este direct de pe etichetă.

 

2.Hat pentru toamnă

Alte complicațiile Panama este de a recunoaște autentice de la copie. Cei care își pot permite aceasta va fi sigur de achiziție cât ai cumpara unul din Gramada de oameni ecuadorieni în comercianți gurmanzi, ca Brent Negru provin din anii optzeci pentru a cumpăra câteva unități care sunt încă țesut de mână într-un proces complet de artizanat, care durează de luni de zile.Da, plata care garantează această evaluare nu este pentru toata lumea: se poate costa între 2.000 și 30.000 de dolari și sunt favorite de actori ca Harrison Ford, Peter O ‘ toole, Charlie Sheen, Pierce Brosnan și Anthony Hopkins.Cele de mai sus pot fi considerate a fi acoperite cu cele mai prestigioase de azi, dar nu va confirma dacă o Pălărie Panama este de același model care caracterizează Hemingway, care ar trebui să „Marele Gatsby” de Scott Fitzgerald, care a folosit pentru a aduce García Márquez sau Fedora clar identifică drept Gay Talese. Astăzi puteți vedea, de asemenea, modele de o mulțime de calitate pe capetele de celebritati precum Jennifer Aniston, Resse Whiterspoon, Miranda Ker, Jessica Alba, Naomi Watts.

 

3. Misterul numelui său
Există înregistrări de forme primitive de această pălărie pentru aproximativ 4.000 de ani î. hr., și primul cuceritori de secolelor XV-XVI în căutarea pentru modul în care localnicii protejate de soare cu capul într-un fel de atingere, fără formă, realizate din fibre, foarte flexibil si rezistent dintr-un material numit „jipijapa” sau „paie toquilla”.
Dar etnografi, cercetători și experți într-un mod care nu este de acord cu privire la motivul că pălăria de ecuadorian „paie toquilla” a fost redenumit „pălărie Panama”. Și, deși accesoriu a fost făcut celebru în întreaga lume pentru munca și harul de președinte al SUA Tehodore Roosevelt nu a rezolvat misterul a ceea ce funcționează, ce har, nici ce data explică cel mai bine această schimbare de naționalitate.

Povestea cea mai cunoscută este incompatibilă cu fișiere și lasreferencias documentat, dar acesta este cel mai popular: în contul ei de la începutul secolului al XX-lea, în mijlocul construirea Canalului Panama, care se alătură Atlantic și Pacific, Roosevelt a scutit de deshidratare a lucrătorilor și decide să importe mai mult de 50.000 de pălării din Ecuador pentru îmbunătățirea condițiilor lor, iar presa internațională a interpretat că pălăria este inițial din țara de istm.Alții, cronici apocrife, spune că a fost președintele însuși, care, pe un hot 15 August 1914, în timp ce inaugurarea Canalului, a primit un accesoriu alb împodobit cu un elegant panglică neagră, și a presupus că era tipic pentru Panama.

Mio
Mio

Comments are closed.